Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Excizie lipom

LIipoamele sunt formatiuni de grasime in general nedureroase, ce pot aparea in diferite zone ale corpului. Pe multe dintre ele le poti remarca pe axile, la nivelul mainilor, pe spate, pe fata etc. Pot atinge cativa centimetri, dar in cazurile grave ele pot depasi 10 cm. Aspectul lor este in mod cert unul deranjant din punct de estetic, de unde poate aparea si dorinta normala de a le indeparta cat mai repede.

In clinica noastra efectuam procedura de excizie lipom care te ajuta in doar cateva minute sa te bucuri de aspectul de odinioara si sa-ti redobandesti increderea in tine.

Cauzele lipomului

  • Mostenire genetica
  • Persoane ce prezinta o serie de afectiuni medicale mai rare: sindrom Cowden, Gardner etc.
  • Leziuni locale
  • Apar indeosebi la persoanele din categoria a doua de varsta etc.

Simptome

Cum iti dai seama ca te confrunti cu un lipom? Principalul simptom este aparitia unei crescaturi la nivelul pielii. Poti inclusiv la palpare sa simti un mic nodul ce poate fi dat de un lipom. Diagnosticul insa trebuie confirmat de catre un medic, dupa ce s-au exclus alte posibile afectiuni similare.

In general, acesta nu e dureros, dar cresterea in dimensiune sau prezenta alaturi de terminatii nervoase, in vecinatatea tranzitului, a unor zone corporale intens solicitate, poate creea un disconfort major, respectiv durere, varsaturi etc.

Avantajele exciziei de lipom

  • Iti reda increderea in tine si in propriul corp
  • Are loc in doar cateva minute
  • Nu este dureroasa, intregul proces efectuandu-se sub anestezie
  • Previne cresterea in dimensiune si aparitia de complicatii

Procedura de excizie lipom

Excizia lipomului este o procedura chirurgicala extrem de simpla la care se realizeaza o incizie de mici dimensiuni prin care tesutul gras acumulat este indepartat cu ajutorul unui tub. Apoi, zona este suturata, urmand sa-ti poti lua reactivitatea obisnuita intr-un timp extrem de scurt.

Nu vei resimti absolut nimic, datorita prelucrarii zonei cu atentie si a anesteziei locale sau generale aplicate.

Cand e necesara interventia medicului?

Daca ai avut pana acum o serie de experiente medicale neplacute, stim cat de usor se poate instala teama. De asemenea, unii considera ca nu e necesar sa apeleze la un medic in situatiile in care lipomul nu creaza un disconfort major. Si, te poti gasi si tu in astfel de situatii.

Insa, te asiguram ca cu cat vei apela mai devreme la un specialist, cu atat inlaturarea problemei poate fi mai usoara si mai eficienta. Lipoamele sunt considerata in peste 70% din situatii drept tumori benigne. Insa, sunt si exceptii in care sunt maligne, deci pot pune viata in pericol cauzand cancer.

Inainte de a stabili necesitatea unei excizii de lipom sau tipul tumorii, vom efectua o analiza fizica prin palparea acestuia sau pot fi solicitate efectuarea unor raze, care nu impun niciun disconfort. Sigur, daca formatiunea are o dimensiune generoasa, in mod cert va beneficia de intreaga atentie, iar medicul iti poate sugera inclusiv o biopsie pentru a stabili ca nu exista niciun pericol pentru organismul tau.

Asadar, nu trebuie sa-ti fie teama! Dispunem de oameni bine pregatiti, empatici, care sunt gata sa-ti redea zambetul pe buze.

Recuperarea dupa excizia lipomului

Odata ce ai ales sa urmezi procedura de excizie a lipomului, cu siguranta iti vei dori sa stii si ce se intampla ulterior. In general, recuperarea este una foarte rapida, pana la cateva saptamani, timp in care va trebui sa pastrezi legatura cu medicul si sa revii la controale repetate, sa schimbi pansamentul etc. Desigur, totul depinde de marimea lipomului si de tipul tumorii.

In mod cert, excizia lipomului este cea mai buna decizie pe care o poti lua. Te vei bucura de un rezultat exact pe masura asteptarilor tale, iar experienta alaturi de echipa noastra de medici te va ajuta sa revii cu incredere pentru orice problema.