Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Chist sinovial

Chistul sinovial este o afectiune care apare la incheietura mainii sub forma unei inflamatii sau a unei crescaturi inestetice. Aceasta poate mai fi remarcata chiar si in alte zone ale corpului, de exemplu, la nivelul membrelor inferioare. Aparitia chistului sinovial poate cauza atat probleme in miscarea membrelor, dar totodata ofera si un aspect inestetic. Dar atunci cand starea evolueaza si se agraveaza, poate determina incapacitatea de a efectua anumite sarcini. Te asteptam in cabinetul nostru la o consultatie ca sa stabilesti din timp gradul in care se afla afectiunea, dar si cele mai bune recomandari pentru remedierea ei.

Cauzele aparitiei chistului sinovial

 • Afectiune ddes intalnita la pacientii diagnosticati cu poliartrita reumatoida
 • Traumatisme la nivelul zonei
 • Suprasolicitarea incheieturilor
 • Alte afectiuni medicale de tip degenerativ.

Simptome

 • Umflatura dispusa pe partea inferioara sau superioara a incheieturii palmei
 • Disconfort la folosirea mainilor
 • Durere (care nu e un indicator universal valabil)

Interventia de indepartare a chistului sinovial

In cele mai multe situatii, chistul sinovial se poate trata de la sine, fara niciun fel de interventie medicala, atunci cand este descoperit in fazele incipiente. Protejarea si izolarea zonei de alte traumatisme ar putea contribui la refacerea zonei. Este insa foarte important sa apelezi la un specialist pentru a te asigura ca suferi de aceasta afectiune si ca lucrurile se pot rezolva fara complicatii.

Totusi, in fazele mai avansate ale bolii, medicul poate solicita extractia de lichid sinovial aflat in interiorul zonei inflamate, o operatie non-invaziva, lipsita de disconfort, pana la utilizarea unor tratamente cu aplicare topica, in vederea ameliorarii simptomatologiei. Din pacate, nu exista nicio garantie ca afectiunea nu se va reinstala in viitorul apropiat, iar sansele ca aceste tratamente sa dea roade sunt destul de mici, cea mai recomandata fiind interventia chirurgicala.

Putem vorbi in acest caz si de artroscopie, o interventie prin care se va indeparta intreg tesutul afectat.

Te asiguram ca nu vei simti nicio durere in timpul eliminarii chistului, deoarece zona va fi anesteziata, ori exista si posibilitatea de a opta pentru anestezie generala, in situatiile cele mai dificile. Incizia pe care o facem este de mici dimensiuni, iar noi lucram cu tehnologii si consumabile de cea mai buna calitate, astfel incat semnele sa fie cat mai reduse din punct de vedere estetic, cu o rata de vindecare garantata si rapida.

Indicatii post-operatorii

In cazul in care specialistul stabileste necesitatea efectuarii interventiei de extirpare a chistului sinovial, medicul iti va oferi implicit o serie de recomandari referitoare la lucrurile pe care trebuie sa le eviti inaintea operatiei, cat si dupa.

Printre cele mai populare lucruri de evitat in aceasta situatie sunt:

 • Efortul prelungit cu zona afectata
 • Evitarea miscarilor bruste sau ridicarea de greutati
 • Purtarea sistemului de imobilizarea timp de aproximativ 2 saptamani
 • Alte indicatii ale medicului

De ce sa apelezi la noi

Te punem in contact cu specialisti de top in domeniul infrumusetarii si al starii de bine, astfel incat sa te poti bucura de o viata fara griji, lipsita de simptomele acestei afectiuni care-ti poate ingreuna activitatile zilnice.

De asemenea, la noi gasesti:

 • O echipa de medici atenta si transparenta
 • Solutii inovatoare, de ultima generatie si tratamente non-ivazive, nedureroase
 • Experienta reala de lucru, pentru rezultate de exceptie

Chistul sinovial este o afectiune care, pe moment, ar putea sa te sperie, atat din punct de vedere estetic, cat si medical. Insa, ai luat cea mai buna decizie daca alegi sa faci in cel mai scurt timp o vizita la unul dintre specialistii prezenti in clinica noastra. Vei obtine un diagnostic precis si o schema de tratament personalizata, fara a-ti face griji referitor la posibilele complicatii ce ar putea aparea daca lasi afectiunea sa stagneze mai mult timp.