Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Operatia de blefaroplastie superioara este cunoscuta in termeni uzuali ca operatia de ridicare a pleoapelor, interventie chirurgicala prin intermediul careia tesutul in exces de pe pleoape este inlaturat pentru a oferi un aspect mai luminos al fetei, dar si pentru a rezolva anumite probleme medicale cauzate de pleoapele cazute, cum ar fi obstructionarea vederii.

Operatia de blefaroplastie superioara este indicata persoanelor majore, indiferent de sex, pentru a obtine un aspect imbunatatit si pentru a inlatura efectele negative ale pleoapelor cazute. Atunci cand iti faci poze sau cand te privesti in oglinda, pleoapele cazute sunt evidente si iti cauzeaza disconfort psihic si fizic, lucruri care nu sunt de dorit – indiferent de varsta pe care o ai. Pierderea elasticitatii pielii vine cu mai multe efecte secundare, iar aceasta problema a zonei din jurul ochilor este una frecventa, dar care poate sa fie corectata cu usurinta.

Cauze ale pleopelor cazute

  • inaintarea in varsta
  • slabirea membranei periorbitale
  • pierderea elasticitatii pielii

Avantaje ale blefaroplastiei superioare

  • vedere imbunatatita
  • fata mai luminoasa
  • aspect imbunatatit al fetei

Operatia de blefaroplastie superioara

Operatia de blefaroplastie superioara presupune indepartarea tesutului in exces de la nivelul pleoapelor printr-o interventie chirurgicala simpla si destul de rapida. In functie de recomandarea medicului, blefaroplastia superioara se poate realiza fie sub anestezie locala, fie generala. Aceasta decizie se ia in functie de mai multi factori care tin de conditia pacientului.

Inciziile din timpul operatiei de blefaroplastie superioara sunt minuscule, astfel ca cicatricile vor fi inexistente. Chirurgul va indeparta tesutul in exces cu ajutorul unui bisturiu si a altor instrumente medicale. Inciziile sunt inchise dupa efectuarea procedurilor care trebuie facute de la caz la caz (redistribuirea grasimii sau corectii ale muschiului).

Recuperarea dupa blefaroplastia superioara

Perioada de recuperare nu ar trebui sa fie una dificila, mai ales daca ascultati sfaturile si indicatiile medicului specialist. In primele zile dupa operatie pacientii resimt cateva efecte secundare, insa disconfortul este minim si poate sa fie ameliorat daca se tine cont de recomandarile specialistului:

  • sensibilitate la lumina
  • lacrimare
  • vedere dubla sau incetosata
  • pleoape amortite sau inflamate
  • vanatai in zona pleoapelor

In perioada de recuperare se recomanda:

  • evitarea efortului fizic
  • evitarea activitatilor care solicita ochii (cititul, folosirea device-urilor, expunerea la lumina etc.)
  • purtarea ochelarilor de soare
  • odihna

In cele mai multe cazuri, pacientii isi pot relua activitatile obisnuite in aproximativ 10 zile de la interventia chirurgicala. Pentru a ameliora disconfortul sau posibilele dureri, urmati tratamentul medicamentos indicat de medicul specialist. De cele mai multe ori este vorba de cateva analgezice care sa permita pacientului sa se odihneasca corespunzator, fara dureri, pentru a se reface cat mai repede.

Atunci cand un pacient opteaza pentru operatia de blefaroplastie superioara trebuie sa aleaga un specialist remarcabil in domeniu, asta deoarece ridicarea pleoapelor se poate face o singura data in viata. Rezultatele acesteia sunt de lunga durata, motiv pentru care este o interventie chirurgicala foarte populara, inclusiv printre vedete. Blefaroplastia superioara reda pacientilor aspectul mai luminos si mai tanar al fetei prin corectarea pleoapelor cazute si  a disconfortului creat de acestea, atat fizic, cat si psihic.

De ce sa ne alegi pe noi?

Chirurgul plastician care te va ajuta sa corectezi micile defecte este un specialist in domeniu, pregatit din toate punctele de vedere pentru a te ajuta sa obtii rezultatele dorite. Iti stam la dispozitie cu cele mai bune conditii pentru realizarea blefaroplastiei superioare, in asa fel incat rezultatele operatiei sa coincida cu asteptarile pe care le-ai avut de la inceput. In timpul consultatiilor pacientul este informat cu privire la fiecare detaliu, in asa fel incat sa stie exact care sunt etapele ce vor fi parcurse si pentru a fi pregatit din timp inclusiv pentru perioara de recuperare.