Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Topire acid hialuronic (hialuronizare)

Interventia de topire acid hialuronic este o solutie optima atunci cand apar complicatii dupa injectarea cu substanta aferenta, precum si daca ai remarcat o serie de modificari estetice care nu reflecta intru tocmai rezultatul mult visat.

Sunt situatii in care se administreaza o cantitate mult prea mare de acid sau situatii exceptionale in care lucrurile nu decurg asa cum trebuie, moment in care este necesar sa apelezi la interventii ce stimuleaza resorbtia acidului in organism si inlaturarea efectelor neplacute. Din fericire, cu ajutorul procesului denumit in termeni de specialitate “hialuronizare”, problemele pot rezolvate astfel incat sa poti reexperimenta ulterior noi tehnici de infrumusetare adecvate stilului tau sau sa-ti redobandesti sanatatea si increderea in propriul corp.

Cand si cui se recomanda procedura de hialuronizare?

  • Femeilor si barbatilor care au trecut printr-o procedura de injectare cu acid hialuronic
  • Persoanelor care au remarcat un efect nenatural care dezechilibreaza trasaturile fetei
  • Persoanelor care se confrunta cu asimetrii ca urmare a injectarii de acid hialuronic
  • In caz de migrare a acidului hialuronic catre alte zone ale fetei
  • In caz de reactii alergice
  • La aparitia unor neplaceri medicale

Contraindicatii in procesul de hialuronizare

Topirea acidului hialuronic nu este recomandata in urmatoarele cazuri:

  • Daca esti insarcinata sau alaptezi
  • Daca detii o alergie cunoscuta la substantele utilizate sau la veninul de albine in care se regaseste si acesta
  • In cazul in care esti sub tratament cu anumite medicamente.

De aceea, iti recomandam ca la prima intrevedere cu specialistul care va realiza hialuronizarea, sa-i aduci la cunostinta aceste informatii, pentru a preveni posibilele efecte adverse de anvergura.

Cum decurge procesul de hialuronizare?

Intregul proces de topire a acidului hialuronic se va desfasura propriu-zis in doar cateva minute, pentru injectarea hialuronidazei. In schimb, va fi necesar sa aloci un timp extra pentru a actiona crema cu anestezic ce va fi aplicata initial pentru ca interventia sa nu prezinte niciun disconfort in timpul desfasurarii sale.

Cat timp dureaza procedura de topire acid hialuronic?

Trebuie sa mai stii si ca, in drumul catre un ten din nou frumos si sanatos, poate fi necesar sa astepti chiar si pana la cateva saptamani pana se va resorbi complet acidul existent, cat si sa repeti aceasta procedura de mai multe ori. Bineinteles, fiecare interventie este atent analizata si personalizata in functie de concentratia de acid care a fost injectata initial, respectiv, de rezultatul dorit.

In cazurile cele mai simple, topirea acidului hialuronic poate avea loc chiar si in doua zile.

Exista efecte adverse de care ar trebui sa-mi fie teama?

Daca nu prezinti niciuna dintre afectiunile precizate anterior in lista cu contraventii, nu ar trebui sa te ingrijorezi. Remodelarea zonelor in care s-a introdus acid hialuronic va fi executata cu maxim de profesionalism, iar singurele mici inconveniente pe care le-ai putea intampina este un usor disconfort remarcat prin usturime sau dat efectul trecator al anesteziei, ori mici vanatai. Toate acestea vor disparea in cel mai scurt timp posibil. 

Medicul poate recomanda la nevoie si o serie de analgezice, respectiv activitati ce pot reduce dupa caz disconfortul mai repede.

Vindecarea si reinjectarea acidului hialuronic

Semenele superficiale ale interventiei de topire acid hialuronic vor disparea in timp de cateva ore, pana la cateva zile. De asemenea, vindecarea completa a pielii va avea loc in termen maxim de pana la 3 saptamani, perioada dupa care poti alege sa iei parte la o noua procedura de injectare cu acid hialuronic, executata de aceasta data cu mai mult simt de raspundere si/sau in cantitati mai mici.

Echilibrul tau fizic si psihic este important pentru noi. De aceea, iti punem la dispozitie posibilitatea de a-ti readuce zambetul pe buze alocandu-ne intreaga expertiza si servicii de top pentru rejuvenarea faciala de care ai nevoie.