Programează-te acum rapid!
Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.
Sindrom canal carpian
Sindromul de canal carpian este o afectiune frecventa la femeile ce depasesc varsta de 30 ani si care se poate ameliora prin tratament non-invaziv sau interventie chirurgicala, in cazurile cele mai grave. Afectiunea afecteaza sistemul nervos, ligamentele si tendoanele de la nivelul mainii, prin iritarea nervului median disponibil la incheietura mainilor sau comprimarea acestuia la trecerea prin canalul carpian.
Acest sindrom poate ajunge sa aiba influente vaste asupra stilului de viata, atat din punct de vedere estetic, dar si in ceea ce priveste mobilitatea, ducand la incapacitatea efectuarii unor sarcini de lucru. Ca prin urmare, daca te confrunti cu unul sau mai multe simptome ale acestei afectiuni, nu ezita sa-ti faci o programare chiar acum la unul din specialistii nostri pentru diagnostic si plan de tratament eficient.
Cauzele sindromului de canal carpian
Desi cauzele principale sunt necunoscute, studiile arata ca afectiunea poate fi influentata de mai multi factori precum:
- Efortul accentuat depus de catre oamenii care lucreaza cu mainile (artisti, redactori, constructori, sportivi etc.)
- Particularitatile canalului carpian
- Afectiuni medicale ca: poliartrita reumatoida, edemul indus de sarcina, diabet, probleme ale glandei tiroide etc.
Simptome
- Furnicaturi si amorteala la nivelul membrelor superioare
- Senzatie dureroasa la nivelul palmii sau al degetului inelar, mijlociu si aratator;
- Disconfort in timpul odihnei
- Radierea disconfortului catre alte regiuni
- Inflamarea mainilor etc.
Tratament
Sindromul de canal carpian poate fi diagnosticat printr-o serie de analize de specialitate la care se poate stabili inclusiv gravitatea afectiuni. Din discutia cu medicul vei putea stabili in mod cert daca simptomele cu care te confrunti reprezinta o patologie a acestui sindrom sau daca pot fi un semn al altei afectiuni. Medicul iti va recomanda toate analizele necesare astfel incat diagnosticul sa fie unul cat mai specific, asemeni tratamentului impus.
Acesta se poate realiza in doua modalitati:
- Non-chirurgical: prin fixarea unei atele timp de aproximativ 3 saptamani ce ar trebui sa imbunatateasca functionarea mecanismului canalului, comprese reci, fizioterapie sau exercitii de mobilitate, tratarea factorilor determinanti, injectare de corticosteroizi etc.
- Chirurgical se realizeaza o incizie cu scopul aplicari unor tehnici ce vizeaza taierea ligamentului principal, rolul fiind marirea tunelului carpian.
Interventia sindromului canal carpian
Daca simti o presiune majora si membrul sau mebrele tale au fost afectate intens sau la vizita medicala s-a decis ca cea mai buna optiune e interventia chirurgicala, cu siguranta vrei sa stii si la ce trebuie sa te astepti.
Te asiguram ca nu trebuie sa-ti faci niciun fel de griji! Lucram cu oameni specializati in tratamentul chirurgical al sindromului de canal carpian care intreprind tehnicile cu atentie si echipament de ultima generatie, astfel incat sa-I reiei viata in cel mai scurt timp posibil, iar problema sa fie solutionata cu succes.
Operatia dureaza aproximativ o ora, iar zona va beneficia de anestezie locala, astfel incat nu vei resimti nimic. Ulterior este foarte posibil sa remarci o durere perfect normala, dar specialistul iti poate veni in ajutor cu o serie de recomandari utile pentru ameliorarea disconfortului.
Recomandari post-operatorii
Dupa operatie este ideal sa eviti orice efort fizic prelungit care ar putea reda o senzatie dureroasa sau neplacuta, fie care ar putea afecta zona. Degetele ar putea fi usor amortite, iar acest efect va disparea in termen maxim aproximativ de 3-4 saptamani. Procesul de cicatrizare poate dura insa un timp mai indelungat. Totodata, recomandarile medicului trebuie respectate cu strictete, fara a omite o igiena atenta si verificarile periodice pentru a se vedea stadiul recuperarii.
Sindromul de canal carpian poate fi o afectiune care, in timp, se poate agrava si duce la pierderea functiilor mainilor. Asadar, de la primele simptome iti recomandam sa nu mai stai pe ganduri si sa-ti faci o programare pentru a solutiona eficient aceasta afectiune. Te asteptam cu caldura!