Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Labioplastie

Interventia de labioplastie este procedura utilizata pentru a inlatura anumite complexe ale persoanelor de sex feminin cu privire la zona intima, cat si pentru a ameliora disconfortul dat de dimensiunea neadecvata a labiilor. Procedura este cunoscuta si sub denumirea de rejuvenare a vulvei, actiune prin care labiile pot fi micsorate sau marite, in functie de situatie, pentru cresterea calitatii vietii personale si a performantei sexuale.

Cauzele problemelor vulvare

  • Modificari aparute dupa nastere
  • Dereglari hormonale
  • Dezvoltarea genetica asimetrica
  • Hiperpigmentarea
  • Procesul de imbatranire
  • Modificari ale greutatii

Ce beneficii ofera labioplastia?

Aceasta interventie poate oferi numeroase avantaje precum:

  • Cresterea stimei de sine prin imbunatatirea aspectului estetic al zonei intime
  • Imbunatatirea performantei sexuale
  • Inlaturarea disconfortului remarcat prin iritatii, inflamatii, mancarimi etc. dupa contactul sexual sau activitati fizice
  • Reda simetria celor doua portiuni

Ce se intampla in cadrul interventiei de labioplastie?

Procedura de labioplastie este considerata o interventie simpla, ce poate fi desfasurata aproximativ in termen de o ora. Intregul proces se realizeaza sub anestezie locala sau generala, astfel incat pacientul sa nu resimta niciun fel de disconfort.

Inainte de toate, se vor efectua dupa caz si o serie de analize, pentru a se asigura ca intregul proces va decurge in mod corespunzator si fara probleme. Apoi, odata ce analizele au confirmat posibilitatea desfasurarii interventiilor, se pot realiza doua tipuri de rejuvenare vulvara in functie de cerintele fiecarei cliente in parte si de problemele cu care se confrunta, respectiv micsorarea sau augmentarea labiilor, descrise dupa cum urmeaza.

Micsorarea labiilor

Diminuarea marimii labiilor presupune inlaturarea tesutului in exces. Inciziile realizate sub anestezie in prealabil, vor fi de dimensiuni reduse, la care se vor folosi fire resorbabile sau clasice, ce nu vor permite ca zona sa capete un aspect inestetic ulterior interventiei chirurgicale.

Marirea labiilor

In ceea ce priveste augemntarea labiilor sau marirea acestora, se poate opta atat pentru injectiile cu acid hialuronic, dar si pentru utilizarea de grasime din alte zone ale propriului corp. Daca se opteaza pentru injectarea de grasime, va fi necesar in prealabil si o interventie denumita lipotransfer, prin care se va colecta grasimea din anumite portiuni cheie, ce va fi injectata in zona intima. Ambele tehnici sunt cunoscute a fi eficiente, iar medicul specialist va poate indruma catre cea mai buna optiune. Si, de asemenea, ambele se realizeaza sub anestezie.

Spre desosebire de procesul de diminuare a labiilor care are caracter permanent, augmentarea labiilor poate necesita interventii repetate. Acidul hialuronic va trebui reintrodus in zona vulvara dupa un termen de aproximativ 1 an (maxim), iar marirea labiilor folosind grasime provenita din propriul corp poate fi reefectuata chiar si de 2 ori, pana la momentul in care vulva dispune de marimea dorita. Totusi, rezultatele obtinute se vor resimti un timp mai indelungat, iar problema se poate atenua complet dupa acest tip de interventie, fara a fi necesar asemeni procedurii de injectare cu acid hialuronic, sa reveniti periodic la cabinet.

Recuperarea dupa labioplastie

Perioada de recuperare variaza in functie de tipul procedurii necesare. Ca de exemplu, daca optati pentru augmentarea labiilor mici, recuperarea se poate face chiar si in timp de cateva zile. Totusi, tinand cont ca redimensionarea labiilor mari impune inlaturarea de tesut, recuperarea devine in acest caz un proces ce se poate intinde pe o perioada de pana la 8 saptamani.

De asemenea, este foarte important sa respectati indicatiile medicului specialist, precum efortul fizic in primele zile dupa interventie, utilizarea de articole vestimentare mulate, pana la contact sexual si prezenta unei igiene adecvate, cu controalele aferente conform discutiei medicale pre sau postoperatorii.

Asadar, nu ramane decat sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste linistea si sanatatea proprie, cat si cea a zonei intime. Te asteptam sa descoperi cea mai buna solutie pentru tine, care te va ajuta sa-ti rescrii confortul propriu.