Programează-te acum rapid!

Nu ești din București? Nu este problemă programază-te acum pentru o consultație online gratuită.

Implantul fesier utilizand silicon este o alternativa la operatia de lifting brazilian de fese prin transfer de grasime. De asemenea o interventie chirurgicala, procedura este diferita de liftingul brazilian pentru ca nu se utilizeaza grasime proprie, ci se introduce silicon in fese. Fundul rotund si proeminent pe care ti-l doresti poate sa fie obtinut pe cale chirurgicala, iar alaturi de un specialist in domeniu vei reusi sa te bucuri de rezultate impresionante, atat pentru tine, cat si pentru cei din jur.

Persoane care pot sa opteze pentru implantul fesier

 • pacienti care nu au tesut adipos in exces
 • pacienti cu fese plate
 • pacienti care se confrunta cu disconfort psihic din cauza feselor plate
 • asimetrii

Atunci cand ai grasime in exces intr-o anumita zona a corpului sau chiar in mai multe zone, liftingul brazilian cu transfer de grasime este optiunea ideala pentru tine. Totusi, ce facem cu pacientele fara tesut adipos in exces care isi doresc sa aiba un fund bombat si proeminent? Pentru ele recomandam implantul fesier cu silicon, o interventie chirurgicala asemanatoare cu implantul mamar. Companiile care produc implanturile mamare sunt aceleasi care se ocupa si de implanturile pentru fese, asa ca iti stam la dispozitie cu calitate la cele mai inalte standarde.

Procedura de implant fesier si tipurile de implanturi

Femeile sau barbatii care vor sa apeleze la implantul fesier trebuie sa stie ca pot sa opteze intre diferite tipuri de silicoane:

 • cu gel coeziv solide/semi-solide
 • anatomice
 • rotunde
 • cu volum diferit
 • cu proiectie diferita

Cum alegi tipurile de implanturi?

Alegerea tipului de implant fesier se face impreuna cu medicul specialist, inca de la prima consultatie. In functie de obiectivele pacientilor, medicul poate recomanda forma si dimensiunea potrivita, in asa fel incat corpul sa fie cat mai bine proportionat, iar rezultatul sa fie unul excelent. Atunci cand alegi tipul si dimensiunea implantului trebuie sa tii cont de greutate, inaltime si de forma corpului.

Cum se desfasoara operatia de implant fesier?

Operatia de implant fesier este deja una destul de comuna, tot mai multi pacienti dorind sa aiba un fund cat mai bombat. Tehnicile moderne contribuie la o operatie care nu lasa semne majore, implantul fesier cu silicon oferind posibilitatea de a masca aproape in totalitate urmele inciziilor. Dupa ce medicul si pacientul decid impreuna tipul de incizie, implanturile cu silicon sunt introduse in muschii fesieri, toate acestea avand loc numai sub anestezie generala. Toate procedurile ii snt explicate fiecarui pacient in parte in timpul consultatiilor de dinaintea operatiei.

Recuperare dupa implantul fesier

Durata perioadei de recuperare poate sa varieze de la un pacient la altul, asta in functie de cat de sensibil este pacientul si de modul in care se recupereaza organismul. Cu cat ai mai multa grija de tine, cu atat recuperarea va fi una mai usoara. De obicei, dupa aproximativ 8 saptamani de la operatie pacientii pot sa isi reia activitatile obisnuite.

Este foarte important ca in aceasta perioada sa se respecte indicatiile medicului:

 • sa nu apara presiune pe zona feselor (pacientii trebuie sa doarma pe burta sau pe lateral, sa nu stea in pozitia sezut fara sa aiba o perna moale)
 • hidratare corespunzatoare
 • dieta echilibrata care sa sustina intarirea sistemului imunitar

Cand apar rezultatele finale?

Operatia de implant fesier este una care implica recuperare diferita de la un pacient la altul. Asadar, rezultatele finale difera in functie de perioada aceasta de recuperare. In cele mai multe cazuri, rezultatele totale apar intre 3 si 6 luni de la efectuarea interventiei chirurgicale. In aceasta perioada, forma feselor poate sa sufere modificari, insa medicul specialist iti este mereu alaturi pentru a te asigura ca totul merge cum trebuie.